U utorak, 30. siječnja 2018, u 16 sati u Ogranku Trsat za vas smo pripremili posebnu zaigranu poslasticu - lutkarski igrokaz Orašar! Predstava donosi kratki lutkarski pogled na već svima poznatu priču E. T. A. Hoffmana, a obogaćena je i prepoznatljivom glazbom P. I. Čajkovskog iz istoimenog baleta.

Predstava Orašar nastavak je rada grupe studentica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koje su prošle godine pripremile predstavu prema priči Regoč Ivane Brlić-Mažuranić. Obje predstave su izvedene u OŠ Pećine, na poziv tamošnje ravnateljice Jasne Vukonić Žunič, u okviru projekta Ivana Brlić Mažuranić koji provodi ova Škola. Predstava Orašar pripremljena je u sklopu nastave na Učiteljskom fakultetu, na kolegiju Medijska kultura profesorice Maje Verdonik.

Sudjeluju studentice 5. godine Učiteljskog studija: Jelena Matanović, Iva Marković, Kiara Kosturić, Petra Miš-Čak, Tena Bunčić i kao tehnička podrška Matej Plavček s 4. godine istog Studija.

U tom času cijela vojska miševa izroni iza sofe i krene u napad. Umjesto božićnih lampica po sobi su zasjale sitne mišje oči. Miševi su izvirali iz poda, padali sa stropa. A onda se iz rupe u podu pred Klarom stvorio Kralj Miševa, osobito odvratan, ali sa zlatnom krunom na glavi, i pozvao svoju mišju vojsku da otme Klaru!

Lutkarski igrokaz namijenjen je mlađim školarcima, a roditelji, koji se ovim putem žele vratiti u svoje djetinjstvo uz poznate likove poput Kralja Miševa, obitelji Stahlbaum i Šećerne vile također su dobrodošli.

Vidimo se na Trsatu!

Fotografije: Čarobni svijet bajki