MMSU Lab je tjedni format likovno-kreativnih radionica koje inspiraciju nalaze u radovima skrivenih zbirki Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. U ovoj epizodi spojit ćemo 'Tjedan dobre dječje knjige' i novu muzejsku izložbu 'Riječi za gledanje'.

Izložba je to koja okuplja pedesetak umjetničkih radova iz muzejskog fundusa, povezanih kroz temu 'riječi i slike' u širokom rasponu medija; od stripova, slika, fotografija, grafika i plakata do skulptura, instalacija i video radova.

Vrijeme održavanja: utorak 26.04.2022. u 17:30 – 19:00 satii

Lokacija: Dječja kuća + Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Izvođač: muzejska pedagoginja Ivana Lučić; Muzej moderne i suvremene umjetnosti u suradnji sa Gradskom knjižnicom Rijeka povodom Tjedna dobre dječje knjige

Dob: 7 – 11 godina

Tema radionice će nam biti 'Alisa u zemlji čudesa' pa ćemo za početak istražiti kako je sve Alisa inspirirala arhitekta za osmišljavanje Dječje kuće, a zatim ćemo preko obnovljenog tvorničkog mosta krenuti u Muzej. Tamo ćemo Alisu potražiti u izloženom umjetničkoj instalaciji 'Nonsense' umjetnice Milijane Babić te ćemo se inspirirani istraženim motivima poigrati u kreativnoj radionici.

Prijave se primaju putem online obrasca.

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

TDDK web (1)-1