U četvrtak 25.04. u 18 sati u Narodnoj čitaonici Mejrema Reuter će predstaviti svoju novu knjigu “Libija, priča o ljudima” koja je nastala kao rezultat autoričinog višegodišnjeg života i rada u Libiji.

Zbirka je to svjedočanstava o susretima s različitim narodima koji tamo žive, kako na obali Mediterana, tako i duboko u Sahari gdje je Mejrema učila, istraživala sve što je vidjela, od geoloških čarolija ugaslog vulkana s tri jezera različitih boja u samom krateru, totalne eklipse sunca i mjeseca do tuareških legendi o Tin Hinan. Nastojeći uvijek implicirati značenje zajedničkog u svim kulturama na koje je nailazila, Mejrema još uvijek zaključuje da smo svi jednaki pod ovim suncem i da smo tu da pomognemo jedni drugima.

Mejrema je autorica vrlo bogatog i osebujnog životnog iskustva.Rođena je u Splitu, a Akademiju dramskih umjetnosti završila je u Zagrebu. Početkom 1990-ih godina odlazi u Kairo na mjesto predavačice na Katedri za teatar Američkog sveučilišta gdje se okušala i kao redateljica, organizatorica glazbenog programa, kazališnog programa, savjetnica za marketing i koordinatorica Edukacijskog centra Opere.

U međuvremenu glavnom smjernicom njezina stvaralačkog interesa postaje implementacija drame u edukaciju i terapiju. Niz godina provodi u Kuvajtu, zatim u Bangladešu i Libiji, gdje je i dalje aktivna kao redateljica, kreativna terapeutkinja za djecu s posebnim potrebama i teško oboljelim ljudima, sklada glazbu, režira dokumentarne filmove, vodi zborove, baletnu školu i kreativne radionice, predaje dramu i glazbu… Prije nekoliko godina vratila se u Split i nastavila s brojnim kako umjetničkim, tako i terapeutskim aktivnostima.

Fotografije: Ilustracija/naslovnica