Falun Dafa je praksa kultiviranja duha i tijela koja potječe iz Kine, a sastoji se od 5 laganih, ali iznimno učinkovitih energetskih vježbi i meditacije. Praktikanti ove discipline također kultiviraju duh po tri temeljna principa: istina – dobrodušnost - tolerancija. Ovo je disciplina koja je ukorijenjena u 5 tisuća godina kineske povijesti, a trenutno se prakticira u više od 100 zemalja širom svijeta – uključujući Hrvatsku. Broj praktikanata širom svijeta je dosegnuo više od 100 milijuna.

Nažalost, u Kini je 1999. g komunistički režim zabranio svojim građanima da prakticiraju ovu disciplinu jer je smatrao da nije u skladu s komunističkom ideologijom te da ima „previše“ ljudi koji to prakticiraju. Od tada se unutar Kine odvija brutalan progon Falun Dafa praktikanata. Progon je u obliku dugih godina pritvora, prisilnog rada u radnim kampovima, financijskog progona i zastrašivanja, a nažalost i mučenja do smrti.

Širom svijeta praktikanti ove discipline organiziraju razne informativne aktivnosti, mimohode, miroljubive apele ispred kineskih veleposlanstava, izložbe umjetničkih dijela kao i izložbe fotografija, s ciljem da upoznaju širu javnost sa brutalnim progonom koji se već 14 godina odvija u Kini i u nadi da će slobodni protok informacija dovesti do buđenja ljudske savjesti i do završetka ovog progona – nazvanog novim Holokaustom.

Falun Dafa Udruga Hrvatske je neprofitna organizacija koja se također želi pridružiti svjetskim aktivnostima u otkrivanju ovog progona i upoznavanju šire javnosti sa ljepotom Falun Dafa discipline – discipline koja je utemeljena na harmoniziranju pojedinca s okolinom, pod vodstvom istine, dobrodušnosti i tolerancije.