Kroz Mjesec dobre dječje knjige (1. 4. - 30. 4. 2020.) čekaju vas predstavljanja renomiranih dječjih pisaca i knjiga, radionice izrade umjetničkih knjiga, pisanja scenarija za videoigre, grafičkog dizajna, vrtlarenja (...), pravi koncerti među policama, akcije javnog čitanja, izložbe, knjiške igre, pričaonice, stripaonica, razgovori o slikovnicama i medijima za djecu u društvu nekih od najvažnijih domaćih stručnjaka...

Mjesec dobre dječje knjige izrastao je iz Tjedna dobre dječje knjige, manifestacije osmišljene i prvi put izvedene u kreativnoj kuhinji Gradske knjižnice Rijeka 2012. godine, a zamišljene kao atraktivniji i koncentriraniji način skretanja pažnje na važnost pričanja priča i čitanja od najranije dobi, poticanja kvalitetne i vrijedne dječje knjige, ali i dječje kreativnosti uopće. Počeci nisu bili megalomanski, ali želja je bila snažna... Tjedan je rastao, rastao, rastao ne bi li ove kulturno bogate 2020. godine postao mjesec i doista se ucrtao na nacionalnu kartu kao jedna od najvažnijih točka slavlja, poticanja i vrednovanja stvaralaštva za djecu u sferi knjige i čitanja. 

Mjesec dobre dječje knjige manifestacija je Gradske knjižnice Rijeka, a odvija se u sklopu programskog pravca Dječja kuća projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. 

Uz magazin Brickzine i partnerski rad na stvaranju festivala Tobogan riječ je o ključnim programskim projektima Gradske knjižnice Rijeka kroz 2020. godinu, a koji su svojevrsna produkcijska priprema za život u Dječjoj kući od druge polovice 2020. godine. Činjenica da je Mjesec dobre dječje knjige dio razigranog programskog pravca Dječja kuća projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture pruža mu posebnu notu i bogatstvo, a ujedno je i najava da ćemo se na sljedećem 2021. godine družiti u potpuno novom prostoru Dječjeg odjela Stribor u revitaliziranom kompleksu „Benčić“. 

Cjelovit program Mjeseca dobre dječje knjige bit će objavljen sredinom ožujka, a tada ćete imati dovoljno vremena za izbor susreta s književnikom kojeg želite upoznati, radionice na kojoj želite sudjelovati, raspravu koju želite slušati…. 

Neka odbrojavanje počne. :)