Nakon što Tina i Vili s malim Lucijanom odluče provesti ljeto u Lokvama umjesto u Rijeci, čini se da su napravili važan i svima potreban iskorak u životu: nova sredina, nova kuća, novi prijatelji, nove navike. No, ispod naizgled gotovo idilične obiteljske atmosfere, prve jesenske magle koje se počinju nadvijati nad veliko duboko jezero kao da otkrivaju napukline u zrcalu u kojem se mala obitelj željela vidjeti. Kako se stvari iz dana u dan mijenjaju, tako se idilična priča pretvara u obiteljsku dramu koja postaje zlokobna najava onoga što se dugo skrivalo iza pomno izgrađenih uloga.

Prijave za sudjelovanje na susretu primaju se na mail prijave.programi@gkri.hr

Milan Zagorac od 1997. do 2001. bio pomoćnik glavnog urednika časopisa Rival. Od 2002. radio kao pomoćnik glavnog urednika u izdavačkoj kući Adamić, od 2005. do danas vodi sa suprugom Tamarom Modrić izdavačku kuću Studio TiM. Od 2009. do 2013. direktor Izdavačkog centra Rijeka i njegov glavni urednik.

Od 2013. sudionik i suorganizator Ri Lita, suosnivač i urednik časopisa i portala za književnost i umjetnost Književnost uživo, urednik nekoliko edicija u elektroničkom i klasičnom izdavaštvu. Objavljuje kritičke tekstove, osvrte, recenzije, prikaze, eseje, poeziju i prozu od 1997. u Rivalu, Plimi, Književnoj reviji, Književnoj Rijeci, sisačkim Riječima, Novoj Istri, Vijencu, Studentskom listu, Novom listu te je stalni suradnik Korzo.neta i Magazina GKR na kojima redovito objavljuje kolumne i recenzije. Vodi blog Aksiomatični Milan. Do sada je objavio više od 500 tekstova proze, eseja, prikaza, osvrta i kolumni te uredio i objavio 400 naslova knjiga i časopisa u izdanjima Adamića, Studija TiM, Rivala, ICR-a kao i skupine Ri Lit i Književnosti uživo.