U srijedu 3. 11. u 18 sati u Središnjem odjelu Palača Modello Gradske knjižnice Rijeka bit će održan novi susret iz ciklusa "Sat za povijest". Povjesničar Marko Medved, uz moderatora Kristiana Benića te posebno pozvane društveno-humanističke stručnjake raspravljat će o trendovima u produkciji knjiga o povijesti Rijeke, (ne)potrebi za novim sintezama riječke povijesti, utjecaju novih medija na knjišku produkciju historiografskih djela. 

Rezervacija mjesta je obvezna, a sudjelovanje je potrebno prijaviti na mail prijave.programi@gkri.hr

Nekoliko je knjiga koje padaju na pamet kada se pomisli na povijest Rijeke - svakako to je naslov Kako čitati grad Radmile Matejčić, stara sinteza povijesti Rijeke iz daleke 1987. godine, kratko izdanje Igora Žica… Svaka živi godinama s čitateljima sa svojim prednostima i manama, ali one ipak nisu više ono što očekujemo od jedne na noviji način ispričane povijesti grada. Koje nove knjige o povijesti Rijeke nastaju, koje bi trebale nastati, što povjesničari mogu napraviti razgovarat ćemo na novom izdanju susreta “Sata za povijest”. 

“Sat za povijest” program je Gradske knjižnice Rijeka kojim se kroz razgovore, susrete i predstavljanje knjiga tematiziraju različiti povijesni fenomeni, znanost, historiografija, s posebnim naglaskom na Rijeku.

Godina-citanja-2021_big_banner_thumb_embed_full