U ponedjeljak 20. 12. u 10 sati u Riperaju bit će održana radionica izrade lampi od odbačenih knjiga koju zajednički organiziraju Gradska knjižnica Rijeka i KD Čistoća u njihovoj radionici za građanstvo Riperaj. Radionica se sastoji od sastavljanja male stolne lampe od odbačenih knjiga, a sve uz pomoć majstora za popravke iz Riperaja. 

Radionica je namijenjena odraslima, a materijal je osiguran za sve sudionike (ako netko želi iskoristiti svoje knjige, može ih donijeti i koristiti, samo knjige obavezno moraju biti s tvrdim koricama).

Broj mjesta je ograničen, rezervacije obvezne i primaju se na mail prijave.programi@gkri.hr.

Riperaj je mala gradska radionica KD Čistoća u kojoj građani mogu besplatno popraviti neispravne sitne kućanske uređaje, razbijeni i oštećeni namještaj, odjeću, igračke i slično uz pomoć majstora. Djeluju u samom susjedstvu našeg središnjeg odjela Modello na adresi Ivana Zajca 20/b.

Radionica je dio programa Zelenog kutka Gradske knjižnice Rijeka kojim širimo informacije i ideje o održivom razvoju, ekologiji, “zelenim” temama općenito, ali i o “uradi sam” kulturi koju potiče i naš susjed Riperaj.