INFORMACIJA: RADIONICA JE ODGOĐENA ZA SVIBANJ. O TOČNOM TERMINU BIT ĆETE INFORMIRANI NAKNADNO.

U  srijedu 30. 3. u 18 sati u snack&caffe baru "Baltazar" (kompleks "Benčić/Dječja kuća) održat će se radionica "Asertivno brinem za sebe i druge" koja za cilj ima razviti vještinu asertivne komunikacije te informirati o kvalitetnim i štetnim odnosima, emocijama i važnosti mentalnog zdravlja.

Metode i oblik rada prilagođeni su za interaktivan rad u manjim skupinama. Radionicu, u trajanju od 90 minuta vodi Mirela Pašić, magistra pedagogije, a svi će polaznici/ice, po završetku radionice, primiti potvrdu o sudjelovanju i prikladan promotivni materijal.

Radionica je namijenjena  maksimalno 15 mladih polaznika i polaznica u dobi od 18 do 30 godina. Prijave su obvezne na mail prijave.programi@gkri.hr.

Mirela Pašić je Koordinatorica za preventivne i edukacijske programe u SOS Rijeka – centru za nenasilje i ljudska prava, uz dugogodišnje iskustvo u radu s mladima i za mlade. Nakon niza volonterskih angažmana svoj je rad započela 2016. g. u Udruzi Delta, provodeći programe za mlade, a od 2017. do 2020. g. radila je kao Savjetnica za EU projekte i mlade u Gradu Rijeci. U tadašnjem je radu aktivno radila na koordinaciji provedbe Programa za mlade Grada Rijeke te razvijala suradnju sa savjetima mladih i udrugama mladih i za mlade na području PGŽ. Osim rada u civilnom i javnom sektoru, Mirela se kontinuirano educira u području rada s mladima. Od 2015. g. aktivno je angažirana u programima i projektima za mlade i s mladima te ima iskustvo i kompetencije u provedbi Erasmus+ projekata.

Sudjelovala je u mnogim neformalnim programima u području rada s mladima, a u 2022. godini završila je višemjesečni program cjeloživotnog učenja “Youth in Contemporary Society” pri Sveučilištu u Rijeci. Bila je članica Upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske (2017-2019). Njen je angažman također obogatio proces uvođenja i implementacije građanskog odgoja i obrazovanja u formalni obrazovni sustav u Rijeci te je jedna od autorica priručnika "Učenik - građanin" za učenike 5. i 6. razreda, a urednica je priručnika "Informirani, aktivni i odgovorni građani", namijenjenog učenicima 7. i 8. U SOS Rijeka zaposlila se u prosincu 2020. g. dok je u istoj volontirala od 2012.g.

Programski ciklus imena “OK knjižnica, OK zajednica” u kojem OK simbolizira pojam “otporne knjižnice” posvećen je osnaživanju zajednice i pojedinca u kontekstu izazova suvremenosti i budućnosti na najrazličitijim područjima života - psihološkom zdravlju, urbanističkom razvoju, tehnološkim revolucijama… Sadržaji programa usmjereni su prema novome, progresivnom i budućnosti s ciljem učenja, inspiriranja i usmjeravanja prema konkretnim akcijama.  Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” koji je dio obilježavanja 2021. kao Godine čitanja pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.