Čestični fizičar i viši znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković, jedan je od glavnih hrvatskih promotora znanosti. Osim vođenja znanstveno-popularnog bloga Blesimetar iz kojeg su nastale i tri istoimene knjige, jedan je od osnivača zagrebačkih Skeptika u pubu te dio voditeljskog četverca znanstvene emisije “Treći element” na Hrvatskoj televiziji.

Ceci je posebno bio aktivan tijekom pandemije kada su mnoge znanstvene postavke bile pod velikim pritiskom, te još uvijek, pa kako se sa svime time nose njegove discipline reći će nam na ovom susretu.  

Zbog ograničenog broja mjesta prijave se primaju na mail prijave.programi@gkri.hr.

Programski ciklus imena “OK knjižnica, OK zajednica” u kojem OK simbolizira pojam “otporne knjižnice” posvećen je osnaživanju zajednice i pojedinca u kontekstu izazova suvremenosti i budućnosti na najrazličitijim područjima života - psihološkom zdravlju, urbanističkom razvoju, tehnološkim revolucijama… Sadržaji programa usmjereni su prema novome, progresivnom i budućnosti s ciljem učenja, inspiriranja i usmjeravanja prema konkretnim akcijama.  Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” koji je dio obilježavanja 2021. kao Godine čitanja pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.