U četvrtak 9. 12. u 18 sati u Ogranku Trsat održat će se susret s Markom Rakarom, poznatim blogerom i stručnjakom za slobodu informacija.  

Rezervacije mjesta su obvezne i primaju se na mail prijave.programi@gkri.hr. Za ulazak u knjižnicu potrebna je prema važećim mjerama COVID potvrda ili srodna dokumentacija. 

Upravo u trenutku mnogih dilema oko vrijednost, nastanka i toka informacija (pandemija, tržište, politika...) posjetit će nas Marko Rakar, poznati autor Mračnog bloga. Rakar za sebe kaže da se najveći dio njegovog posla odnosi na informatičku tehnologiju, a osobito na poslovnu i istraživačku analitiku i forenziku, i naprednije izvedenice (prediktivnu analitiku, “big data” i slično).

Rakar je alumni Akademije za politički razvoj i bivši predsjednik međunarodne udruge EAPC (Europaean association of political consultants) i tajnik međunarodne udruge IAPC (International association of political consultants), višegodišnji je član žirija za dodjelu Pollies nagrada američke udruge AAPC (American association of political consultants) i član žirija za World eDemocracy awards.  2017. godine Washingtonski Compol magazin uvrstio ga je u 100 najutjecajnijih političkih konzultanata na svijetu.

Rakar jako dobro razumije što su i koliko su važne informacije pa ćemo o tome s njime i razgovarati na ovom susretu. 

Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” koji je dio obilježavanja 2021. kao Godine čitanja pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.

Godina-citanja-2021_big_banner_thumb_embed_full_embed_full