Otkazano zbog coronavirusa, više informacija na poveznici:

https://gkr.hr/Magazin/Novosti/Redovito-azuriranje-Upute-za-korisnike-i-posjetitelje-Gradske-knjiznice-Rijeka-tijekom-trajanja-opasnosti-od-koronavirusa?fbclid=IwAR2w36y5nmAiGTQd-nlDLebghjVus8QAQx-W_79NkXJwHpOhwAP8vc1VC7E

Početak 21. stoljeća pokazao je da čovječanstvo mora promijeniti svoj pristup prema planeti na kojoj živimo. Tehnološka nadmoć koju smo kao vrsta postigli nad drugim organizmima na Zemlji za cijenu ima drastične promjene koje u konačnici utječu i na nas same.

Život u moru nije izuzet od tih promjena, dapače one su toliko brze i snažne da nam priče prethodnih generacija o morskom bogatstvu izgledaju kao bajke. Iako često mislimo da je naš Jadran izuzet od negativnog utjecaja ljudi danas postajemo svjesni da je upravo naše more jedno od najugroženijih na svijetu. Možemo li uopće i kako promijeniti negativne trendove u moru?

Prijave su obvezne na mail zeleni.kutak@gkri.hr.

Predavač Danijel Kanski govorit će o glavnim problemima koji zahvaćaju Jadransko more s naglaskom na ribarstvo, dat će kratak pregled ribarstva - ribarstvo jučer, danas i sutra te pružiti prijedloge na koji način promijeniti negativne trendove. 

Pridružite se i aktivno sudjelujte na predavanju o budućnosti riba i ribara u Jadranu koje će se održati u Zelenom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel Palača Modello) u suradnji s American Cornerom Rijeka u četvrtak 19. ožujka u 18 sati.

O predavaču: 

Danijel Kanski ima dugogodišnje direktno iskustvo u ribarskom sektoru (od profesionalnog ronioca u akvakulturi, do vođenja više uzgajališta ribe) okrunjeno akademskom pozicijom na Sveučilištu u Zadru. Odlučan da upotrijebi stečeno iskustvo u unaprjeđenju ribarskog sektora prema održivim praksama prihvaća radno mjesto projektnog koordinatora za ribarstvo u WWF Adriji. Nakon tri godine sudjeluje u osnivanju i postaje voditelj programa za more WWF Adrije. Glavno područje rada mu je ribarstvo (ribolov i akvakultura) od malog do industrijskog ribolova, s fokusom na Sredozemno more.