U srijedu 26. 10. u 18 sati (zbog bolesti prebačeno na 2. 11.) u kvartu "Benčić" / Dječja kuća održat će se glazbeno-knjiška radionica za mlade na kojoj će vam znalci pokazati kako se izrađuje pravi radio jingle i svojevrsna radijska reklama s originalnom glazbom, geslom, forama… Kroz improvizacijsku sesiju uz mentoriranje ekipe iz znalcima punog RiRocka - Radio Rože nastat će tako jedinstveni prvi zvuk budućeg odjela za mlade, a vi ćete biti njegovi svirači. Jer nema čitanja bez dobre glazbe. 

Nije potrebno predznanje sviranja instrumenata, snimanja i editiranja, ali imate li ga neće biti bačeno. :) 

Partner u provođenju radionice u Dječjoj kući je Art-kino.

Sudjelovanje je besplatno i potrebno prijaviti obrascem ovdje. Radionica je namijenjena onima od 15 do 30 godina starosti, ali otvorena i za ostale zainteresirane. Raspoloživih mjesta je 10.  

Projekt “Gejmanje, vrtlarenje, uključivanje, sviranje...baš to (ne)trebamo?,  poligon za istraživanje potreba i dizajniranje knjižničnih usluga za mlade" usmjeren je na osnaživanje čitalačke kulture i publike mladih na riječkom i širem regionalnom području.

 

Kao što je poznato u kompleksu "Benčić" nastaje naša nova knjižnica, a koja bi trebala izaći izvan uobičajenih okvira, među ostalim imati razvijen i specifičniji odjel za mlade.  

 

U Rijeci nikad nije bio implementiran koncept djelovanja odjela za mlade (15 - 30 godina) kao posebnog segmenta publike posvećenog čitalačkoj kulturi, slobodnom vremenu i kreativnosti mladih. Kroz kvantitativno i kvalitativno istraživanje detaljno će se istražiti potrebe, razmišljanja i vizije ciljane publike, oblikovati fokus grupe kao temelj participativnog modela programskog vijeća mladih te provesti inovativne pilot aktivnosti iz područja gaminga, održivog razvoja, glazbe i inkluzivnosti, sadržajno prepoznatnih kao ključevima stvaralačke budućnosti.

 

U suradnji s ciljanom publikom i neprofitnim udrugama dizajnirat će se i pokrenuti odjel za mlade u skladu s potrebama i željama ciljane populacije te testirati inovativni model.

 

Autorica vizualnog rješenja: Diana Zubak

 

Projekt je financijski podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske kroz program poticanja razvoja publike u kulturi i U.S. Embassy Zagreb kroz program American Cornera.