Znate gdje smo bili na ovaj dan prije točno pet godina? Otvarali novu knjižnicu na Trsatu! Trsat je tako postao pravim draguljem naše mreže, lijep, prozračan, ležeran, prostor nebrojenih susreta i druženja, a od početka je i mjesto raznih kreativnih igranja s novim tehnologijama, VR-om, 3D printanje, gaming konzolama kao dom American Cornera Rijeka.

Tako dobru vibru ima valjda zato jer je nekada bio i disko klub, dom legendarni Omladinski klub Dva boda u kojima se skakutalo na disko hitove sedamdesetih i osamdesetih. Pandemija nam ne dopušta da se baš prepustimo pravoj zabavi, ali lijepo će poslužiti i live stream iz ogranka. DJ pult, glazba, knjige okolo... Što je šarmantnije?

Za zabavu će se pobrinuti DJ Mirilo, naša podržavateljica i totalna kužiteljica vibre Dva boda. Mirilo se u svoje slobodno vrijeme zabavlja glazbom. Selektira. Miksa. Đuska. Strastvena je kad se nečeg primi. Nostalgična je za razdobljem 90-ih, voli svaštariti, istraživati glazbenu prošlost, ali i sadašnjost jer u svom radu je youth workerica i direktno radi s mladima. Uvjerena je da smo kao društvo snažno doprinijeli njihovim glazbenim odabirima danas, zantiželjno ih prihvaća i traži sociološke odgovore na trenutne popularne trendove. Najvoli uveseliti ušne resice i cipelice plesne pa šiba disko sound iz nekih sretnih razdoblja, za vas ovoga puta, bira disko 70-ih i 80-ih!

Facebook stranice Gradske knjižnice Rijeka i American Cornera Rijeka, ponedjeljak 19 i 30.

Vrtimo između polica!