U srijedu 3. lipnja u 18 i 30 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka u sklopu programa Poslovnog kutka (ovom prilikom na Trsatu zbog zadovoljavanja mjera prilikom okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru) bit će održano predavanje Famozni 5G: prilike, šanse, opasnosti” Damira Medveda te otvorenu formu pitanja i odgovora.

Malo je koja tema bila toliko aktualna, burna, sporna, atraktivna (ubacite dalje pojam po volji) poput 5G-a proteklih mjeseci. Neki su u njemu vidjeli već aktivnog uzročnika nevolja (pa i aktualne korone), drugi izvore budućih nevolja, a treći ogromne prilike za ekonomski razvoj i kvalitetu života.

Što je istina? Tko u toj priči pretjeruje? Što je zapravo 5G? Koje su njegove mogućnosti? Što izaziva sporove?

Kao i uvijek kada su pred nama teška tehnološka pitanja u pomoć zovemo Damira Medveda, stručnjaka upravo za nove tehnologije poput navedene. Damir Medved zadužen je za razvoj poslovanja Ericssona Nikole Tesle u novim poslovnim područjima poput primjena novih tehnologija (AI / 5G) za proizvode i usluge u domeni pametnih gradova/otoka/regija. Koordinira i razvojne aktivnosti u Centru kompetencija za pametne gradove u Rijeci, gdje je težište projekata upravo testiranje novih tehnologija u suradnji s građanima, gradskom upravom i komunalnim poduzećima. Aktivan je i u NGO sektoru gdje vodi Društvo "Bez granica" na realizaciji programa u Zavičajnom muzeju Drenove - kulturnom centru baziranom na najnovijim tehnologijama.

Broj sudionika je zbog broja mjesta ograničen te je sudjelovanje potrebno prijaviti na mail poslovni.kutak@gkri.hr.

Nakon kratkog predavanja predavač će odgovarati na pitanja prisutnih te će se veći dio susreta odigrati u formi pitanja i odgovora te rasprave jer želja je kroz demokratičnu formu svim zainteresiranima pustiti prostor za pitanje i razjašnjavanje prisutnih dilema.