U srijedu 9. 6. u 18 sati održat će se novi susret u sklopu ciklusa "OK knjižnica, OK zajednica" na kojem će u Zoom sobi Gradske knjižnice Rijeka gostovati Luka Kladarić s temom "Remote rad - prije i nakon pandemije". 

Predavanje je kombinacija retrospektive iskustva s remote radom, mahom za klijente i poslodavce iz Amerike, Kanade i UK-a, lekcija naučenih u tom periodu, pogled na pandemijsko normalno, te prognoze i savjeti za neku svjetliju i normalniju budućnost.

Sudjelovanje je obvezno prijaviti na mail american.corner@gkri.hr , a slobodno je za sve zainteresirane. Po prijavi dobiva se link Zoom sobe susreta.  Bit će osiguran i prijenos na društvenomrežnim platformama Facebook stranici American Corner Rijeka i Facebook stranici Gradske knjižnice Rijeka.

Luka Kladarić je kompjuteraš, programer, sistemaš i računalni arhitekt. Opetovani suosnivač zasad ne pretjerano uspješnih startupa i redoviti predavač na konferencijama. Nekad poslodavac, nekad zaposlenik, ali uvijek veliki fan i zagovornik remote rada, s 15 godina iskustva s tim fenomenom s kojim su se mnogi širom svijeta naglo i nenadano susreli tek prošle godine.

Programski ciklus imena “OK knjižnica, OK zajednica” u kojem OK simbolizira pojam “otporne knjižnice” posvećen je osnaživanju zajednice i pojedinca u kontekstu izazova suvremenosti i budućnosti na najrazličitijim područjima života - psihološkom zdravlju, urbanističkom razvoju, tehnološkim revolucijama… Sadržaji programa usmjereni su prema novome, progresivnom i budućnosti s ciljem učenja, inspiriranja i usmjeravanja prema konkretnim akcijama. Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” koji je dio obilježavanja 2021. kao Godine čitanja pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.