Knjižničarsko društvo Rijeka poziva na predavanje dr. sc. Marija Hiberta pod naslovom Kritičko bibliotekarstvo - izazovi umreženog društva, koje će se održati  u ponedjeljak, 3. lipnja 2013. u 12 sati u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka (dvorana Izložbe glagoljice), a dobrodošli su svi zainteresirani. 

Mario Hibert radi na Filozofskom fakultetu u Sarajevu na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo, a doktorsku tezu na temu kritičkog bibliotekarstva obranio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu pod mentorstvom prof. Aleksandre Horvat.  Istražuje problematiku kritičkog bibliotekarstva, umreženog društva, informacijske politike i kibernetike, o čemu je izlagao radove na konferencijama, savjetovanjima i stručnim panelima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. U koautorstvu je objavio rad o profesionalnoj i društvenoj odgovornosti knjižničara X generacije za prestižnu američku izdavačku kuću McFarland.

Zanimljivo, Hibert je osnivač i selektor Festivala dokumentarnog filma o ljudskim pravima PRAVO LJUDSKI te koautor dokumentranog filma Čovjek XX vijeka, što su sve preduvjeti da rasprava u ponedjeljak bude produktivna i zanimljiva. 

Fotografije: Emir Nalo