Snežana Radojičić, pisac i nomad, putuje na biciklu oko svijeta od 2011. godine. Za to vrijeme prošla je oko 55.000 kilometara i obišla četrdesetak zemalja. Nedavno se "oprostila" s Azijom i Oceanijom, te prije prelaska na južnoamerički kontinent u putopisnoj turneji po susjednim državama održat će niz predavanja, pa tako i u Rijeci.

Korica 1 (1)

U petak,  16. studenog u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka ukratko će opisati svoj put, od trena kad je konvencionalnom životu rekla "ne" do danas. Govorit će o najvećim izazovima tijekom svog sedmogodišnjeg kotrljanja, kao i o najdražoj i najneobičnijoj zemlji na svijetu.

Povod za dolazak u Rijeku je i njezino objavljivanje knjige Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una, koju predstavlja na Trsatu. Snežana je sedam dana  vozila bicikl kroz najzatvoreniju zemlju na svijetu. Koliko je teško otići tamo? Je li moguće dobiti vizu? Može li se slobodno kretati kroz Koreju? Što je istina, a što propaganda? Kako izgleda život u toj zemlji?

Odgovore na ova i druga pitanja o životu u Sjevernoj Koreji možete saznati na predavanju na kojem će biti prikazani i neki video zapisi koji nigdje do sada nisu objavljeni, niti će biti dostupni na internetu.