U utorak 24. rujna 2019. u 18 i 30 u Poslovnom kutku (Središnji odjel Palača Modello) bit će održano predavanje Doris Sošić o uspješnim EU projektima.

Kroz predavanje prezentirat će se EU projekti u kojima je Riječka razvojna agencija Porin d.o.o. bila nositelj, partner, suradnik, korisnik u projektima te u kojima je pružila vanjske usluge kod trećih strana. Obradit će se ključni pojmovi koji definiraju europske Programe unije ili strukturne fondove po kojima su projekti prijavljeni s izvorima sufinanciranja. Kroz primjere istaknut će se i problemi vezani za provedene projekte.

Doris Sošić je viša je savjetnica u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin d.o.o. i ima veliko iskustvo u razvoju malog gospodarstva, pokretanju i radu potpornih institucija, lokalnom i regionalnom razvoju, EU projektima, izradi strateških dokumenata i raznih stručnih radova te pokretanju LAG-ova. Navedene aktivnosti je organizirala, koordinirala i provodila kao manager i viši savjetnik u društvu, a ranije u Gradu Rijeci. Od 1991. godine radila je na osmišljavanju i provedbi raznih aktivnosti na poticanju poduzetništva što su bile prve takve aktivnosti u Hrvatskoj.