U četvrtak 27. veljače u 18 sati u Zelenom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel Palača Modello) moći ćete saznati mnogo zanimljivih informacija o urbanom uzgoju hrane, a sve što trebate učiniti je u doći u Zeleni kutak Gradske knjižnice Rijeka gdje nas čeka iskusni predavač Sergej Lugović koji će predstaviti iskustva uzgoja hrane u urbanim sredinama iz prve ruke.

Projekt Urban Farm Solutions već niz godina radi na razvoju sustava za vertikalni uzgoj pod umjetnom rasvjetom, samim uzgojem hrane na ovakvim sustavima te implementacijom sustava kod partnera. Predstavit će se i funkcionalnosti sustava Kostya, standardiziranog vertikalnog sustava za uzgoj lisnatog povrća, sadnica, microgreensa te začinskog bilja koji je plod dugogodišnjeg istraživanja tima Urban Farm Solutions.

Sudjelovanje je slobodno za članove Gradske knjižnice Rijeka, a zbog ograničenog broja mjesta potrebno ga je prijaviti na mail zeleni.kutak@gkri.hr.

U uvodnom dijelu predavanja bit će pojašnjeni osnovni pojmovi vertikalnog uzgoja u zatvorenom, te predstavljeni različiti modeli primjene istih. Predavač MSc Sergej Lugović, MBA direktor tvrtke Vesela Motika 2020. napušta posao višeg predavača na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu gdje je vodio big data laboratorij kako bi se u potpunosti mogao posvetiti razvoju tvrtke Vesela Motika koja pomaže tvrtkama da realiziraju potencijale digitalne eko transformacije koja nam se događa pred očima. Više od 20 godina se profesionalno bavi poslovnim informacijskim sustavima, pred obranom je doktorata iz područja glazbe i strojnog učenja i aktivni je DJ već preko 20 godina.

Susret se organizira u suradnji s American Cornerom Rijeka.