U Tjednu dobre dječje knjige, u utorak 21. travnja u 18 sati u Kreativnom laboratoriju Gradske knjižnice Rijeka (tik pored Stribora, da!), ovu ćemo igru predstaviti djeci i roditeljima.

Pirati! su jednostavna dječja igra s fenomenalnom grafikom, originalnim likovima i vrlo jednostavnom, ali "catchy" igrivošću, u kojoj u zamišljenom arhipelagu 2-6 igrača od 6+ godina svatko sa svojim likom nastoji skupljati boce i bačve po mapi, čime vuče karte otoka, te pronalazeći pravi otok skuplja blago za pobjedu. Iza ugla ili iza hridi nalaze se i razna smetala – monsteri iliti čudovišta, same hridi koje zaustavljaju daljnje kretanje, drugi igrači koji smetaju i ostale prepreke. Nadamo se da će i veliki i mali uživati s Piratima!

Prijave za sudjelovanje pošaljite nam na e-mail programi@gkri.hr

Riversea Game Design Studio 

Četvero mladih i još mlađih humana iz okolice Rijeke i same Rijeke, koji ponekad sebe vole nazivati game developerima, a ponekad i kreatorima društvenih igara, čine grupu RIVERSEA. Ono što je sigurno je da su u grupi već afirmirane ilustratorice Karin Bogdanić - http://raenyras.deviantart.com/ i Korina Hunjak – http://tenskies.deviantart.com/, koje se brinu kako bi igre na kojima grupa radi bile oku ugodne. Ono što nije sigurno jest rade li uopće drugi u grupi išta, pa ćemo samo spomenuti da su tu neki kao idejni kreatori koji brinu o mehanici, statistici i nekakvoj igrivosti – Boris Malvić (čovjek koji nije od fejsbuka) i Davor Vižintin (za kojeg pak ništa ne znamo, osim da se šlepa uz ovo troje koji nešto rade). RIVERSEA GAME DESIGN STUDIO, kako se vole nazivati, predstavit će vam ono na čemu rade zadnjih godinu dana, a to su gotova dječja igra za koju trenutno traže izdavača – PIRATI! OTOCI S BLAGOM, te društvena igra s kojom namjeravaju ići na platformu KickStarter – DICE IN SPACE. Obje su igre testirane i jako dobro prihvaćene što kod mlađe (PIRATI kod klinaca 6+ godina), što kod zahtjevne gamerske publike (DICE IN SPACE kod humana od 99- godina).

I da, zanimljivost za kraj: ilustratorice ove igre, Karin i Korina, svoje su najbolje godine (15-20) ostavile u Striboru. Bile su prve i najdugovječnije polaznice Krešine Stripaonice, Striborove strip radionice. A danas, eto, ilustriraju otoke s blagom.

bomber coloring book