Predavanje ''Bhagavad Gita i različiti sustavi Joge'' je kritički osvrt na danas prisutne moderne sustave Joge, s obzirom na činjenicu da je Joga na Zapadu intenzivno prisutna zadnjih pedest godina. Znanstveni svjetonazor promijenio je razumijevanje duhovnosti. Najočitiji primjer je Joga iz koje su izbačeni njeni najvitalniji dijelovi kako ona ne bi kompromitirala današnji materijalistički i potrošački sustav životnih vrijednosti.

Za isposnike koji su smirili svoje misli, oslobodili se želje i bijesa i ostvarili Sebstvo, Brahman koji je konačno Oslobođenje uvijek je prisutan., Bhagavad Gita  

Bhagavad Gita se smatra esencijom filozofskog i religioznog promišljanja vedske Indije. Ona je duhovni i praktični vodič svakodnevnog života velikog broja ljudi, a izlaže srž znanja o transcedentalnoj stvarnosti iz perspektive svih sustava indijske filozofije uključujući Jogu. Objavljena je iz potrebe da se objasni u kontekstu sadašnjeg trenutka, trenutka u kojem je njeno izvorno tumačenje odsječeno od njenih tradicionalnih korijena, potrebe da se pravilno prevede i pročisti od onih slojeva značenja koja joj u izvornom tekstu ne pripadaju, i konačno da svi ljubitelji Joge otkriju nova duhovna iskustva kroz produbljenje vlastitog razumijevanja ovog dragocjenog teksta.

Zoran Krneta se različitim sustavima Joge bavi duže od dvadesete godina čime pripada jednom od značajnijih hrvatskih znalaca o području.