Vrlo zapažena knjiga "Magi: kao da je bila nekad" poznatog rock-novinara Dušana Vesića bit će predstavljena u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti) u petak 7.12. u 18 sati. Razgovor s autorom moderirat će riječki glazbenik i književnik Vlado Simčić Vava.

Riječ je o cjelovitoj biografiji glazbenice uz ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života glazbenice koja je svojom glazbom i karizmom obilježila važan period u povijesti jugoslavenske rock-scene novog vala. Uz zasluženu slavu koju je EKV uživao kao kultni bend, dodatno zanimanje izazvala je i tragična sudbina većine članova koji su umrli u najboljim godinama. Klavijaturistica Magi je umrla posljednja. Za neke je velika umjetnica, za neke narkomanka, a u ovoj biografiji autor emocionalno i suosjećajno donosi provjerene detalje.

Dušan Vesić rođen je u Beogradu na Svetu Petku 1959. godine. Jedan je od najutjecajnijih rock-novinara Jugoslavije u razdoblju od 1980. do 1990. godine. Promovirajući rock-kulturu, pisao je za gotovo sve relevantne jugoslavenske novine i časopise tog vremena, bio je organizator koncerata i izvršni producent na nekoliko rock i pop-albuma – na kojima je ponekad i pjevao prateće vokale. Bio je urednik za domaću scenu u časopisima Rock Pop Rock, kao i direktor Festivala zabavne glazbe Beogradski šlager – Menadžer (1993–1995).

Napravio je osam dokumentarnih TV-serija i filmova, među kojima i kultni serijal Rockovnik (40 epizoda) i film EKV – Kao da je bilo nekad. Objavio je tri knjige o Bijelom dugmetu: Lopuže koje nisu uhvatili (1985), Šta bi dao da si na mom mjestu (2014) i Bijelo dugme – 40 godina (sa Sinišom Škaricom, 2014). Pokušao je ostaviti traga i u diskografiji, te je 2012. godine objavio šest diskova u svom izboru jugoslavenskih uspješnica iz sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća (Croatia Records). Živi u Beogradu.