U srijedu, 28. studenog u 18 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica, domu lijepe književnosti, ponosno predstavljamo zbirku naše sugrađanke, poznate novinarke i čakavice Kim Cuculić.

U zbirci Z rucakon na škine obuhvaćene su njezine čakavske kolumne u rasponu od 2000. do 2015. godine, kao i pabirci s putovanja “S naprtnjačkom na leđima”, nastali između 2002. i 2012. godine. Na predstavljanju sudjeluju autorica Kim Cuculić, Verena Tibljaš, te Slavica Mrkić Modrić.

Kim Cuculić rojena j’ v Rike 1972. leta, kod drugo dite Škrljevčana Srećka i Kirice Nede. Finila j’ pučku školu Josipa Brusića (sada “Brajda”) i CZ KUOIK (danas Prva rečka hrvacka gimnazija), a diplomirala j’ Hrvacki zajik i književnost na Pedagošken (sada Filozofski) fakultetu v Rike. Leta 1997. dospela j’ va Novi list, va ken je tri leta najprvo honorarčila va grackoj rubrike. Onput su j’ prehitili va kulturu, va koj dela kod novinarka, kolumnistica, kazališna kritičarka i povremeno urednica.

“Već se dulje vremena spremam čestitati uredništvu Novog lista na vrlo uspješnoj rubrici “S kamika i mora”, koju mojaobitelj i naši znanci s velikim užitkom čitamo. Danas sam pročitao članak Vaše suradnice Kim Cuculić Stiskanje remena, koji me je ponukao da svoju namjeru i ostvarim. Molio bih Vas da obavijestite g. Kim, kao i ostale suradnike “S kamika i mora”, da njihove crtice padaju na plodno tlo, ne samo zbog čakavštine, nego i zbog vrlo često neobično uspjelog sadržaja.”

Akademik Lujo Margetić