U Dječjem odjelu Stribor u četvrtak 4.4. u 11 sati bit će predstavljena slikovnica  Šćorica de lisica ši de lupu, a uz nju održana i radionica prevođenja i glasnog čitanja.

Slikovnica Šćorica de lisica ši de lupu prva je slikovnica za djecu na vlaškom (tzv. istrorumunjskom) jeziku, a objavljena je 2016. godine u izdanju Tragova. Temelji se na priči koju je ispričao kazivač Miro Belulović. Koncept za slikovnicu osmislila je Zvjezdana Vrzić, a ilustracije je izradio Davor Pavelić. Ova se slikovnica svojom uspješnom idejnom, literarnom i likovnom izvedbom nametnula u dječjoj zavičajnoj zbirci kao posebno kvalitetno ostvarenje.

Na prvi pogled može nam se učiniti da skup slova iz naslova nikako ne možemo dešifrirati, ali već na drugi bit će nam neugodno što smo htjeli tako lako odustati. Ako se i vama čini da sami ne možete pogoditi kako se slikovnica zove ili ako ste pomnim promatranjem vlaškog naslova mućnuli vijugama i otkrili jednostavne poveznice, ako se predajete ili ako ste istraživač, u oba slučaja dobrodošli ste na radionicu prevođenja i glasnog čitanja ove jedinstvene slikovnice!

S nama će biti Zvjezdana Vrzić, predsjednica udruge Tragovi - idejna i izvedbena mama slikovnice, Adrijana Gabriš, jezična meštrica i voditeljica jezične igraonice „Žejančići“ te predstavnici skupine Žejančića – koji njeguju svoju baštinu učenjem i spašavanjem jezika od posvemašnjeg zaborava! Susret je namijenjen djeci od 8 do 12 godina.