U petak 22. 11. u 18.30 u Ogranku Trsat bit će održano predstavljanje putopisa Tomislava Birtića  "Na Caminu sam zagrlio Boga".

Na Caminu neprestano srećeš sebe. Stalno ti je na oku čovjek kakav želiš biti. Stalno − osjećaš! − sebe kakav želiš biti. Stalno osjećaš slobodu, koja ti postaje sve draža i draža, sve si neskloniji birati sigurnost umjesto slobode. Stalno si u ljubavi, sav si ljubav, i strah ima sve manje šanse. Strahu je presuđeno.

Godinama bih tu i tamo za nešto rekao da je svršen čin shvaćanja. Ovo je bio svršen čin osjećanja. Nisam shvatio, nego osjetio. Djeca plaču kad dobiju igračku, ili kad nešto postignu. I odrasli. Osjetio sam zašto sam plakao svaki dan na Caminu. Jer sam dobivao i dobivao sebe. Sve dublje i dublje.

"Na Caminu sam zagrlio Boga" je treća knjiga od koje 15 posto dobiti ide u humanitarne svrhe.

Tomislav Birtić, novinar, književnik, publicist, rođen 1970. u Osijeku i 2013. na Zavižanu, preporođen 2018. na Caminu. Radio za sve najcjenjenije i najnakladnije dnevnike i tjednike u zemlji, trenutno kolumnist i konzultant 24 sata i Expressa. Objavio dvanaest knjiga.