U petak, 17. studenog u 18 sati zelene fotelje Filodrammatice ugostit će spisateljicu iz vlastitih redova, riječku knjižničarku, tipkačicu i ljubiteljicu zamioculcasa Vesnu Kurilić.

Kako naći vremena za pisanje između cosplaya, knjižničarenja i života ukorak s televizijskom kućom CW, zašto zadnjih godina radije čita stripove i fanfiction naspram romana, te o važnosti pravih motivatora u hrvatskoj (fantastičnoj) zajednici fantastičara Vesna će po prvi puta govoriti uživo na domaćem terenu. Nećemo zaboraviti ni Fužine kao jednu od osnovnih inspiracija pri pisanju, status vukodlaka u suvremenom žanru i hrabrost potrebnu da se na glas kaže: Ja pišem ljubiće!

Uz autoricu, roman će predstaviti i njegova urednica, zagrebačka spisateljica, poduzetnica i užurbana geek mama Mihaela Marija Perković, kojoj roman duguje financijsku potporu Grada Rijeke i činjenicu da je uopće dovršen i iznesen na svjetlo dana.

Umjesto poziva za čitanje (koji pišu mali vilenjaci Magazina GKR s kojima autorica romana nema apsolutno nikakve veze), autorica obećaje da će dati sve od sebe da se sjeti da ovoga puta predstavlja svoju knjigu - a ne neki od brojnih naslova fantastike i stripova koje je kroz godine oduševljeno gurala u ruke čitateljima i čitateljicama Gradske knjižnice Rijeka.

Zaključak je jasan - nikad dovoljno vukodlaka!