Imamo “Pse”! Mlada autorica Dora Šustić napisala je sjajan roman, a to je srećom prepoznala i prosudbena komisija Književne nagrade Drage Gervais te ga sada zahvaljujući toj nagradi upravo imamo i u rukama! "Psi" su pobjedu ostvarili pod naslovom rukopisa "Praznina", ali praznine na stranicama tog romana nema. Kako je i prosudbeno povjerenstvo svojevremeno reklo: 

"Idejno, roman je aktualan, dotiče se različitih aspekata života mladih u suvremenome društvu, promjenjivosti i nestalnosti identiteta, odnosa prema vremenu, propitivanja granica seksualnosti, uloge umjetnosti, poremećaja prehrane. Stilski, autor poseže za različitim rješenjima, uvodi smjele i često uspjele metafore, uvodi različite idiome iz razgovornog jezika, generacijskog slenga, filmske režije, mitološke simbole (npr. Duende kafić i duende kao ekstatično stanje o kojem govori Lorca, i sl.)."

Roman će predstaviti autorica Dora Šustić, urednica romana Olja Savičević Ivančević i predsjednik prosudbenog povjerenstva Aleksandar Mijatović. 

Sudjelovanje je potrebno prijaviti na mail prijave.programi@gkri.hr

Dora Šustić je spisateljica, scenaristica i filmska redateljica, rođena 1991. u Rijeci. Diplomirala je političke znanosti u Ljubljani i magistrirala scenaristiku na FAMU u Pragu. Tijekom studija napisala je i režirala nekoliko kratkih igranih filmova, a trenutačno razvija svoj prvi dugometražni film. Radi kao scenaristica i suradnica na raznim filmskim i televizijskim projektima te predaje Osnove filmskog jezika na Praškom filmskom institutu. Roman Psi, nagrađen nagradom Drago Gervais za najbolji neobjavljeni rukopis, njezin je prvijenac.