Prema riječima kritičara, među njih spada upravo “Tirza” Arnona Grunberga, nedavno objavljena i na hrvatskom, u izdanju mlade riječke izdavačke kuće Lector.

Riječ je o slojevitoj obiteljskoj priči u čijem je središtu odnos oca i kćeri, Tirze iz naslova romana, čija se kompleksnost pred čitateljskim očima otvara kroz nekoliko smislenih cjelina romana, čitavo vrijeme zadržavajući potpunu pozornost. Po književnom predlošku napravljene su čak dvije dramske predstave i jedan dugometražni film, a roman je domaćoj javnosti predstavljen posebnom preporukom Jagne Pogačnik u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

O Tirzi, nizozemskoj književnosti i kulturi, te o tome zašto se baš autor Arnon Grunberg smatra jednim od ponajboljih suvremenih nizozemskih pisaca  s nama će u Ogranku Trsat u petak, 26. siječnja u 18 sati razgovarati Gioia-Ana Ulrich Knežević, profesorica na studiju nederlandistike u Zagrebu, ujedno i prevoditeljica romana.

"Ovo je, vjerujte nam na riječ, samo vrh ledenog (paklenog) brijega romana Tirza. Sve ostalo – otkrit ćete sami. Zabava tek što je počela." Booksa.hr

Vidimo se na Trsatu!