Tako se od 15. rujna vraćamo starim draguljima redovitih programa diljem knjižnice, među kojima volimo skrenuti posebnu pažnju na programe za najmlađe, prvenstveno na Pssst… priču!, obiteljsku pričaonicu za djecu od 4 do 6 godina i njihove roditelje, bake, tete i stričeve…

Ako ste željni dobrog društva uz još bolje priče, svakog tjedna nam se možete pridružiti u sljedećim terminima:

Ponedjeljkom u 18.00 u Ogranku Drenova

Utorkom u 18.00 u Ogranku Zamet

Srijedom u 18.00 u Ogranku Turnić

Četvrtkom u 18.00 u Ogranku Trsat

i subotom u 11.00 u Dječjem odjelu Stribor

Više o programu Pssst... priča! pročitajte ovdje.

Da ne bi sva slava pripala samo predškolcima, tu su i dvije radionice za mlađe osnovnoškolce - odnosno, jedna radionica i jedan čitateljski klub!

Osim već uigranih malih škola engleskog i njemačkog jezika, ove godine ponovno otvaramo vrata mlađim osnovnoškolcima (9-10 godina) koji žele kroz igru i priču (nastaviti) učiti talijanski jezik, u programu Prime parole, subotom u 10.00 u Dječjem odjelu Stribor.

A za one kojima je čitanje draže od pričanja, tu je naš najmlađi čitateljski klub, Bajkoklub, koji jednom mjesečno, petkom u 18.00, u Kreativnom laboratoriju pri Dječjem odjelu Stribor okuplja male zaljubljenike u bajke i priče koju razgovaraju o bajkama koje su skupa čitali proteklog mjeseca. Prvi susret Bajkokluba ove školske godine održat će se već 14. rujna, u 18.00, tako da trk po prijavnicu!

Za one mrvicu starije (11-13), ali i nešto odvažnije (nadasve!), tu je Sfingina zagonetka, pripovjedačko-kreativna mitološka radionica, četvrtkom u 16.00 u Dječjem odjelu Stribor. Fortes fortuna iuvat!

Za kraj, ali i početak tjedna, tu je nova radionica za najširi raspon godina - od 10 do čak 16 - koja će se održavati svakog ponedjeljka u Dječjem odjelu Stribor u 13.30, gdje ćemo imati priliku iskušati svaki tjedan novu društvenu igru, odnosno igru na ploči, naučiti nešto novo, zafrkavati se, upoznavati i zabavljati. Naziv radionice? Ta, Igre na ploči ponedjeljkom!

Za sve programe obavezna je prijava prije sudjelovanja, te članska iskaznica Gradske knjižnice Rijeka. Prijave se primaju na pultu u odjelima i ograncima u čijim radionicama biste željeli sudjelovati. Više o mreži Gradske knjižnice Rijeka (uključujući i telefonske brojeve) doznajte ovdje.

Vidimo se u knjižnici!