Pričaonica "Pssst... priča!", pričanje/čitanje priče uz vježbe za poticanje razvoja uma, govora, jezika, komunikacije i kreativnih sposobnosti djece od 4 do 6 godina i ove se jeseni odvija u odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka.

Iz bogatog knjižničnog fonda slikovnica i ilustriranih knjiga, prema stručnom odabiru knjižničara – profesora hrvatskog jezika i književnosti, a uz pomoć vanjskih suradnika koji pripremaju i provode aktivnosti na svim odjelima i ograncima Knjižnice u raznim terminima, djeci se tijekom godine ispriča/interpretativno pročita/približi 40-ak kvalitetnih priča.

Uz priču s djecom provode se razne jezične vježbe i vježbe pažnje i pamćenja te aktivnosti kreativnog stvaranja. Na taj se način potiče razvoj govora i izražavanja, pamćenja, koncentracije što je izuzetna podloga za svaki drugi razvoj djeteta, a potiče se i kreativnost koja je u uskoj vezi s prethodno navedenim vještinama.

Pričaonice se održavaju uz obvezne epidemiološke mjere: evidencija polaznika, higijena ruku, ograničen broj polaznika, distanca polaznika. U pratnji djeteta može biti jedan roditelj. Pričaonice traju u skraćenom formatu 40 minuta.

Prijave su obvezne i primaju se unaprijed na lokacijama pričaonica ili online na mail prijave.programi@gkri.hr.  

Mjesto i vrijeme održavanja: 

Dječji odjel Stribor, subotom od 11 (popunjeno)

Ogranak Drenova, ponedjeljkom od 18 (popunjeno)

Ogranak Zamet, utorkom od 18 (popunjeno)

Ogranak Turnić, srijedom od 18 (popunjeno)

Ogranak Trsat, četvrtkom od 18 (popunjeno)