U srijedu 2. 12. u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka u sklopu programa Zelenog kutka Gradske knjižnice Rijeka održat će se susret "Gljivarstvo na Kvarneru: za početnike i znatiželjnike".  

Odgovorit će se na pitanja koje su najpoznatije vrste gljiva u primorskim šumama, što je potrebno gljivaru početniku za dolazak na prva branja gljiva, kako se gljive čiste, konzerviraju i najčešće konzumiraju, koje su najtraženije, a koje najopasnije gljive u šumama u okolici Rijeke i prvenstveno na području Klane.

Iskustva će podijeliti Predrag Grubišić, iskusni znalac o gljivama i član Udruge gljivara "Ožujka".

Broj mjesta je ograničen, a prijava je obvezna te ju je potrebno izvršiti na mail prijave.programi@gkri.hr.  

Udruga gljivara «Ožujka» Rijeka, /UGOR/ je neprofitabilna  udruga koja povezuje  ljude i institucije  sa interesom za mikologiju, gljivarstvo,  ekologiju i  zaštitu  prirode. Ciljevi Udruge  su unapređenje mikološke i  gljivarske znanosti u svim njihovim  aspektima,  podržaj i poticaj  zaštite prirode i ekologije  te podrška i predstavljanje  njenih članova. Svoje aktivnosti  Udruga usmjerava  na  realizaciju akcijskih planova  Strategije  zaštite biološke i krajobrazne raznolikosti RH , posebno u dijelovima  koji se odnose na svijet gljiva.