I nešto više od priče! S Kreativnim atelierom ArtMašina i Udrugom Kombinat udružujemo snage u hvalevrijednoj akciji!

Pročitaj ovo! akcija je kojom djeca djecu potiču na čitanje dječjih knjiga, a provest će se na dva načina.

Oslikavanje dopisnica

Pitate se što su to dopisnice? Hm... sad ćete ih upoznati, možda prvi put vidjeti i u rukama imati! Sredstvo dopisivanja iz romantičnih prošlih vremena, twitter staroga kova. To su, slobodno možemo reći – ćelave razglednice. Na ovim radionicama svatko će na svoju nacrtati prizor iz knjige koju voli a u prostor za pisanje napisati preporuku nepoznatom prijatelju.

Dopisnice oslikane prizorima iz najdražih knjiga, te preporuku za dobru dječju knjigu djeca iz Rijeke i okolice slat će vršnjacima smještenima u domovima za djecu bez roditeljske skrbi.

Radionice oslikavanja dopisnica održat će se u jutarnjim satima u našem knjižničnom Ogranku Trsat  u utorak, 25. 4. u 9 sati i u četvrtak, 27. 4. u 9 sati, te u Ogranku Zamet u srijedu, 26. 4. u 9.

Izrada lutkica

Na ovim će se radionicama izrađivati lutkice prema predlošku iz priče Mjesta ima na metli svima!
Likovi iz priče će oživjeti i tako uprizoreni upakirati se u zabavne pakete te krenuti zajedno s dopisnicama, na iste adrese.

U Striboru će se održati dvije radionice izrade lutkica prema priči,i to u srijedu, 26. 4. u 18 sati i petak, 28. 4. u 18 sati.

Želite li svoje dijete prijaviti za ovu radionicu (a možda mu i pomoći pri izradi lika, zašto ne?), prijave se primaju na e-mail: stribor@gkri.hr . Pri slanju prijave navedite datum koji vam odgovara.

Cilj je akcije slanjem veselih i personaliziranih dopisnica i lutki obradovati i potaknuti djecu da posežu za knjigom i povežu se sa svojim vršnjacima uz čitanje, igru i zabavu.