Krajem travnja užurbano je u Gradskoj knjižnici Rijeka, gdje se odigrava Tjedan dobre dječje knjige.

Pročitavši sve knjige i slikovnice, mnogi mali čitači (i njihovi odrasli pomagači) pohrlit će i na sam kraj grada, okretište na Biviu, gdje ih čeka Šuma Striborova!

Uz stručno vodstvo knjigoljubaca koraka laka, vodiča Planinarskog društva Kamenjak, u subotu, 29. travnja u 11.00 sati krećemo na lagano rekreativno pješačenje koje će nas dovesti do Ježeve kućice u hladu, u izvedbi teta “šetalica”, odgajateljica Dječjeg vrtića Rijeka.

Sve zainteresirane za oživljavanje najdražeg nam bodljikavca u njegovom riječkom šumarku pozivamo da sa sobom ponesu vode, čvrste cipelice i prijenosne suncobrane (poznate kao kape), te da nam se pridruže u ispunjavanju planinarskog dnevnika pripremljenog posebno za Šumu Striborovu. Okupljanje je u 10.30 na okretištu jedinice kod kafića Matea.

Za one malo duljeg koraka (i strpljenja - puno je livadnog cvijeća koje treba omirisati, skrivenih stazica i brzonogih zvjerčica koje treba pronaći) vodiči PD Kamenjak povest će nas i do vidikovca na vrhu staze, odakle se možemo iz ptičje perspektive osvrnuti na Kvarner.