Tjedan dobre dječje knjige bit će zaključen u subotu 27.04. u 11 sati šetnjom i pričom po Šumi Striborovoj, poučnoj planinarskoj šetnici na Biviju, na koju PD Kamenjak i Gradska knjižnica Rijeka po peti put pozivaju sve roditelje i njihovu djecu. Okupljanje će se odvijati na okretištu autobusne linije 1 na Biviju od 10,30 do 11,00 sati.

Djecu i roditelje će uveseljavati Grubzon, Grubzonovo dijete i Mjesta ima na metli svima Julije Donaldson, Plašljiva vjeverica i Plašljiva vjeverica traži prijatelja Melanie Watt, Nezadovoljna bubamara Sunčane Škrinjarić i Priča o Cici Cupkalu Beatrix Potter.Priče će čitati članice Studentskog čitateljskog kluba Nikol Bali, Tina Babić i Sanja Štajdohar, profesorica dječje književnosti s Učiteljskog fakulteta Maja Verdonik i studentice Učiteljskog fakulteta predvođene Hanom Grubišić.Posebnost ovogodišnje Šume Striborove je u činjenici da je broj priča narastao i da će mališani moći birati među mnogim dobrim šumskim pričama onu za njih najbolju.

Poučna planinarska staza Šuma Striborova izuzetno je pogodna za učenje prvih planinarskih koraka predškolaca i školaraca, a namijenjena je i obiteljskim izletima, sportašima i rekreativcima, umirovljeničkim šetnjama. Šuma predstavlja idealnu učionicu prirode u prirodi, pogodnu za vrtićke grupe i razredna odjeljenja. Livade na koje se šetnjom kroz Šumu nailazi pozivaju na igru, priču, odmor, oslobađanje kreativnosti i učenje dok se s vrha šume pruža pogled na cijeli Kvarnerski zaljev.

Smještanje knjige u prirodu samo je njen prirodni povratak na početak kruga – iz drveta je nastala, drveću se vraća.