Tim riječima započinje nova knjiga putopjesnikinje Maje Klarić koja nas vodi na 880 km dugo putovanje - pješice. U četveročlanoj skupini, Maja je krajem 2010. godine prehodala poznato hodočašće Camino de Santiago koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji. Kao da tih 780 kilometara pješice nije bilo dovoljno, nastavili su još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskog oceana, gdje su završili svoje prvo veliko pješačenje. Putopis „Vrijeme badema“ prva je Majina knjiga u prozi, nakon tri zbirke putopisnih pjesama: „Život u ruksaku“ koja prepričava njezina europska putovanja, „Quinta Pitanga“ koja je nastala tijekom rezidencijalnog boravka u Brazilu te „Nedovršeno stvaranje“ koje je napisala tijekom putovanja po Peruu, Boliviji, Argentini, Čileu i Ekvadoru.

Putopis „Vrijeme badema“ donosi jedan sasvim nov pogled na to poznato hodočašće. Kako i sama u knjizi kaže: „Ono što mene trenutačno zanima su intimne refleksije o putu i suputnicima, neuobičajene i neočekivane stvari, pustolovine koje će zasigurno zadesiti svakog od nas, a ponajviše priroda... Želim pisati o tome kako ljekovito mirišu hrastove i borove šume Navarre, o kupinama, malinama i ostalom šumskom voću koje se može ubrati po putu, o rijekama, potocima i jezerima na koje povremeno nailazimo, o šumskim puteljcima, Pirenejima, Galiciji, o svitanju dok krećemo u nepoznato...“

Dođite u Narodnu čitaonicu Gradske knjižnice Rijeka u petak, 21. listopada u 18 sati i krenite s Majom na Camino de Santiago. Predavanje će biti popraćeno projekcijom fotografija, a kratko ćemo predstaviti i ostale tri Majine putopisne knjige.