Dragi prijatelji knjižnice,

u petak 8. rujna i Gradska knjižnica Rijeka obilježava Međunarodni dan pismenosti.

Upravo zato odlučili smo učiniti vam knjižnicu dodatno dostupnom te već povoljnu godišnju članarinu od 50 kuna na jedan dan prepoloviti - u Gradsku knjižnicu Rijeka u petak, 8. rujna, možete se učlaniti za simboličnih 25 kuna!

Učlaniti se možete na našim lokacijama:

Središnji odjel Palača Modello, M. Gupca 23

Središnji odjel Filodrammatica, Korzo 28

Dječji odjel Stribor, Trg 128. Brigade HV-a 6

Narodna čitaonica, Korzo 24

Ogranak Trsat, V. Bubnja 1

Ogranak Zamet, Trg riječkih olimpijaca 1

Ogranak Turnić, F. Čandeka 36E

Ogranak Drenova, Brca 8b

Knjižnica Čavle, Čavle 206

Sve lokacije možete odmah početi i koristiti, i to sve s jednom iskaznicom.

Obitelj u kojoj su svi učlanjeni u knjižnicu - od djeda i bake do malenog brata i sestre ideal su našeg (g)rada i on se može još lakše ostvariti upravo tog petka - četiri iskaznice za četiri člana obitelji bit će samo 100 kuna!

A da u Rijeci volimo čitati pokazalo se je kroz prošlu godinu kada je Gradska knjižnica Rijeka ostvarila porast broja članova od čak 10 % i došla do praga prelaska broja od 20 000 članova. Sigurni smo da će ove godine i ta čarobna granica biti pređena.

Učlanjivanjem podržavate i naš rast i razvoj, a on je u punom jeku - zaživio je posljednje otvoreni Ogranak Trsat i u njemu American Corner Rijeka, priviknuli smo se na život s lijepom književnošću u Filodrammatici, postali dio Rijeka City Card sustava, svakodnevno radimo na nizu fronti (nabava knjiga, programi, digitalne usluge i komunikacija, Magazin...), a svakako je najvažnije da se sve više zatvara konstrukcija za izvedbu nove zgrade knjižnice u t-objektu kompleksa Benčić i razvija program Dječje kuće kao dio projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.  Podsjetite se Tobogana.

Vidimo se u petak 8. 9. u odjelima i ograncima od 8 do 19 i 30 sati. Očekujemo gužvu, pa se dobro rasporedite. Tako npr. ako ste s Drenove ili Škurinja, možda vam je najprikladnije učlaniti se u Ogranku Drenova, s Vežice u Ogranku Trsat, s Krnjeva u Ogranku Turnić itd. jer s iskaznicom ionako možete koristiti cijelu GKR mrežu.

Vaša Gradska knjižnica Rijeka