Djeca su u svojoj čavjanskoj knjižnici već navikla slušati priče u posebnim danima (noćima i mjesecima) – Noć knjige, Mjesec hrvatske knjige, jesenje priče, božićne priče… Ti divni običaji će ostati, ali idemo korak dalje: Pssst… priča na svojoj turneji po našim ograncima stiže i na Čavle! U svom redovnom terminu koji možete zaokružiti na svojim kalendarima: prvi utorak u mjesecu u 17.30.

No da ne bi maleni čekali do ožujka, prva pozivnica na priču stiže već za večeras – u utorak, 16. veljače u 17.30 sati u Knjižnici Čavle čeka vas Vjeverica koja je malo ljuta, a kad je ljuta, trpa lješnjake u uši kako ne bi ništa čula! Dovedite svoju djecu da joj pomognu izvaditi lješnjake iz ušiju, jer s lješnjacima u ušima Vjeverica neće moći čuti ni priču. O sebi. A bila bi šteta. Kad je već tamo, naime… 

U maloj knjižnici u Čavlima postoji jedna veeeelika prostorija u kojoj ponekad krov skače u zrak od veselja i radosti, slično kao u Baltazargradu. Biva to kada ju ispune djeca kojima teta Marta čita priče, kada oni sami čitaju i pričaju svoje priče, kada čavrljaju svi zajedno i kada se užive u likove iz svojih priča. Teti pričalici je najdraže kad vidi osmjehe na tim licima, pa malu zamišljenost nad onim što su čuli, a najviše voli razgovor potaknut pročitanim. Tada iz male i malo veće djece potekne najljepša priča, priča njihovih srca koje su otključale bajke, pripovijetke, maštosjetke.

Slikovnica koja najavljuje Pssst… priču u Čavlima je priča Tatjane Gjurković s ilustracijama Jelene Brezovec „Kad je ljuta, vjeverica ne sluša“. U ožujku još malo rješavamo slatku ljutnju pričom istih autorica „Kad je ljuta, macu boli trbuh“. Neće sve ostati na ljutnji, bit će tu i raznih drugih emocija, situacija i svjetova. Ne propustite!