U nedjelju 19. rujna u 19 sati u Društvenom domu Omišalj u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka (Knjižnica "Vid Omišljanin") i Općine Omišalj održat će se projekcija dugometražnog filma "Ljubav oko svijeta" Anđele i Davora Rostuhara. Uz projekciju filma održat će se i druženje i razgovor s autorima. 

Zbog ograničenog broja sudionika obavezna je prijava na mail vidomisljanin@gkri.hr, telefon 661-985 ili osobno u Knjižnici "Vid Omišljanin".

Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi. 

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982. godine, gdje od 2001. godine radi kao pisac, novinar i fotograf te 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma – Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.)

Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. gdje završava studij Ekonomije poduzetništva na sveučilištu Vern. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kulturu, gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i marketingom. Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i autorica filma Ljubav oko svijeta (2020.)