U srijedu 1. 12. u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka održat će se predavanje Igora Šijaneca o putovanju na motociklu po Karpatima i bliskim zemljama. 

Za sudjelovanje na susretu obvezno je izvršiti rezervaciju na mail prijave.programi@gkri.hr, a potrebno je posjedovanje COVID potvrde ili srodnog dokumenta propisanog mjerama. 

20210804_105949

Jedan motocikl i jedan putnik na putu od Rijeke pa uokolo Karpata, i to s rumunjske, ukrajinske, poljske i slovačke strane, i nazad… Neprekidne dogodovštine, svojstvene za solo-putovanje… Prekrasna priroda, medvjedi na putu (dvaput u pola sata…), granične zavrzlame i zamalo prekid puta, prekrasni ljudi i oni drugi…usprkos : Covid-u 19 (2. put), bezbrojnim kamionima u Rumunjskoj, ponekad nestvarno lošim cestama u Moldaviji i Ukrajini, gužvama u Poljskoj i hladnoći u Slovačkoj…a uz pomoć rumunjskih shopping-centara, vina u Moldaviji, (pre)ljubaznih stanovnika Ukrajine, savršenih cesta u Poljskoj i istih takvih doručaka u Slovačkoj… I sve to u 12 dana i oko 6 000 km…

Igor Šijanec, profesor kineziologije, radi u osnovnoj školi. Rođen u Rijeci, a nakon studija živio i u Zagrebu. Motociklom (uglavnom sam), putuje 15-tak godina, a prije je putovao i ostalim "sredstvima".