U suradnji Poslovnog kutka i American Cornera Rijeka Gradske knjižnice Rijeka u utorak 10. rujna 2019., u Središnjem odjelu Palača Modello u 18 sati bit će održana radionica Bisere Karanović "Pisanje projektnih prijedloga za povlačenje (bes)povratnih sredstava EU".

Kao što je poznato ulaskom u Europsku uniju Republika Hrvatska dobila je mogućnost korištenja sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu koji je veći od 10 milijardi eura tijekom financijskog razdoblja 2014.-2020. godine, a u pripremi je novo financijsko razdoblje.

Cilj ove radionice je osposobiti polaznike za razvijanje projektnih ideja, upoznavanje s elementima projektnog prijedloga te identificiranje pravog natječaja za bespovratna sredstva na koji se trebaju prijaviti. Sudionici će sami isplanirati aktivnosti, dinamiku i budžet projektnog prijedloga pri čemu će se upoznati s logičkom intervencijom projekta kako bi pospješili njegovu relevantnost, održivost i vidljivost.

Radionica je namijenjena svima koji žele više naučiti o EU fondovima i programima kako novog tako i dopunskog  izvora financiranja za tvrtke, udruge, ustanove, JLS i pojedince.

Predviđeno trajanje radionice je 2 sata i 30 min.

Broj polaznika je ograničen te se za radionicu potrebno prijaviti na e-mail adresu: poslovni.kutak@gkri.hr.

Doc. dr.sc. Bisera Karanović predaje grupu financijskih predmeta na Visokoj poslovnoj školi PAR, a redovito je angažirana i kao ekspert za izradu investicijskih studija, CBA analiza te projektnih prijedloga za različite EU programe. Obrazovala se na prestižnim visokoobrazovnim institucijama u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi. Iza sebe ima više od 10 godina iskustva, a kao mentor i poslovni savjetnik često pomaže mladim poduzetnicima u ostvarenju njihovih poslovnih ideja. Redovito objavljuje znanstvene i stručne radove iz područja financijskog menadžmenta u domaćim i stranim publikacijama.