U utorak 26. 4. u Ogranku Trsat i četvrtak 28. 4. u Ogranku Zamet bit će održana radionica izrade posebnih "bookmarkera". 

Sudjelovanje je obvezno prijaviti na mail prijave.programi@gkri.hr. Radionice su namijenjene djeci od 6 do 11 godina starosti, uz pratnju roditelja ako to žele. 

Radionica se sastoji od izrade dvije vrste bookmarkera: od kolaža i od drvenih štapića. Izrada bookmarkera od kolaža sastoji se od oblikovanja kolaža kao bookmarkera za stranice knjige i prilagođeno je djeci, polaznicima radionice, osnovnoškolskog uzrasta. Oblikujući kolaž papir stvara se određeni oblik na kojeg se ljepilom za papir lijepe komadići kolaž papira. Za ovu vrstu bookmarkera koriste se škare, ljepilo i kolaž papir. Druga vrsta bookmarkera izrađuje se od drvenih štapića koji se mogu ocrtavati flomasterima te se za njih također lijepi tkanina ili/i kolaž papir u želji da se dobije određeni oblik, primjerice: voće, lice, cvijet, srce,...

Izrada bookmarkera je lagana, a radionici mogu prisustvovati, uz djecu polaznike radionice, i roditelji te zajedno s djecom izrađivati zanimljive i zabavne bookmarere.

Radionicu je osmislila Kulturno umjetnička udruga Akt, a vodi je članica udruge - Sandra Vučetić.

Predviđeno vrijeme radionice je 2 školska sata. Sav materijal i sredstva za rad osigurava Kulturno umjetnička udruga Akt.

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

TDDK web (1)-1