U četvrtak 23. siječnja u 18 sati održat će se radionica izrade hranilica za ptice. Radionica se sastoji od upotrebe i kombinacije ambalažnog otpada i prirodnih materijala i na koristan način stavlja se naglasak na recikliranje, a polaznici dobivaju uvid u mogućnosti sudjelovanja u očuvanju prirode na jednostavan način i kroz igru.

Radionica je namijenjena djeci u pratnji roditelja ili drugih odraslih osoba koje bi pomagale u zahtjevnijim radnjama kao što su npr., rezanje grančica i ljepljenje. Radionica je namijenjena i odraslim polaznicima bez djece. 

Radionica je namijenjena djeci školskog uzrasta, a dobrodošli su i roditelji koji će pomagati djeci u upotrebi škara za papir, vrućeg ljepila, vrtnih škara... Za radionicu je predviđeno 12 polaznika koji su slobodni donijeti suhe grančice ili bilo kakav materijal pronađen u prirodi koji će upotrijebiti u izradi svoje hranilice za ptice.

Radionicu organizira i izvodi Kulturno umjetnička udruga AKT.

Sudjelovanje je slobodno za članove Gradske knjižnice Rijeka, a obvezna je prijava na e-mail american.corner@gkri.hr, porukom Facebook stranici American Corner Rijeka ili osobno za pultom u Ogranku Trsat.