U sklopu Tjedna dobre dječje knjige nismo zaboravili ni na odrasle, kojima je namijenjena radionica o primjeni tek naizgled “dječje” priče - bajke.

Pod vodstvom Ksenije Vičić i Maje Opašić iz Udruge za promicanje dobrobiti djece Portić, u utorak, 25. travnja u 18.00 u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka (Trg 128. brigade hrvatske vojske 6) očekuje vas Bajkaonica za velike, namijenjena odraslim ljubiteljima bajki. Bajke, koje se danas provlače kroz sve medije (prvenstveno popularne filmske uratke), nerijetko oslikavaju slike iz svakodnevnog života, ponegdje nudeći i moguća rješenja na svakodnevne probleme - zavist među braćom, odrastanje, problemi separacije, nasilno ponašanje…

Osim pružanja motivacije čitateljima u vidu “bajkovite pravde” (dobro će uvijek biti nagrađeno, a zlo kažnjeno), svevremenska važnost bajke prepoznaje se i u dobrobiti optimizma, ali i pružanju mogućnosti da bolje upoznamo sami sebe - pa i poneke “mračne” strane naše osobnosti (rivalstvo, zavist, “zabranjene” želje i slično).

Sudionici Bajkaonice za velike imat će priliku doznati kako mogu sami napisati bajku, a tijekom radionice i okušati se u stvaranju bajke koja može imati iscjeljujuću ulogu za njih same ili osobu kojoj žele tu bajku namijeniti.

Stvarajući bajku, svatko od nas postaje junak - bolje se upoznajući sa samim sobom i svijetom koji nas okružuje, prekidajući “čarolije” i poništavajući prokletstvo prihvaćanjem onog lijepog što se nalazi u svakome od nas.