Drage i dragi, želite li naučiti kako uređivati članke na Wikipediji, ali i šire što su Wikimediji i kako razviti prakse suradnji na ovoj platformi?

Na Wikipediji i njenim sestrinskim projektima revidirat ćemo već postojeće sadržaje i nadopuniti bazu člancima iz različitih područja s naglaskom na žensku povijest.

Wikipedija je danas jedan od najčešće korištenih izvora informacija na internetu, a njene podatke koriste i tražilice Googlea, Facebooka, Apple Siri ili Amazon Alexe. Žene i ženska povijest na često su nepotpuni, a o nekim ženama i njihovu radu informacije i medijski zapisi uopće ne postoje. Zajedno ćemo nadopuniti rodne-propuste (tzv. gender-gap) i omogućiti svima da dobiju potpune informacije. Osim ženske povijesti možete odabrati i drugu temu koja vas zanima.

Prije same radionice svatko će odabrati članak koji želi uređivati i prikupiti izvore. Ako ne znate o kome ili čemu bi pisali/le, ne brinite, mi ćemo vam moći ponuditi i neke ideje i materijale. ;-)
Radionicu će voditi Željko Blaće koji je do sada vodio slične radionice.

Radi ograničenog broja mjesta, potrebno je što prije poslati prijavu na udruga@pariter.hr te navesti ime i prezime, broj telefona i ukratko u 2-3 rečenice objasniti zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave pošaljite najkasnije do 2. 7. 2020.

Nalazimo se 4. 7. 2020. od 10 do 13 sati u prostoru Gradske knjižnice Rijeka, Središnji odjel Palača Modello (Matije Gupca 23).

HrW projekt je nastao u partnerstvu s udrugama Multimedijalni institut (Zagreb), queerANarchive (Split) i PaRITER (Rijeka), te Savez udruga Klubtura, uz podršku Gradske knjižnice Rijeka. Program se provodi kroz platformu Clubture.

Donatori programa su:

● Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
● Grad Zagreb - gradski ured za kulturu
● Zaklada “Kultura nova”
● Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja

 

HRW loga