U srijedu 23. 6. u 18 sati u Zoom sobi Gradske knjižnice Rijeka i American Cornera Rijeka gostuje Ivan Mrvoš, poznati hrvatski poduzetnik mlađe generacije.  Teme o kojima ćemo pričati su izgradnja globalne tvrtke za proizvodnju Smart City rješenja u Hrvatskoj i zašto su Smart City rješenja važna za poboljšanje kvalitete naših života.

Sudjelovanje je obvezno prijaviti na mail prijave.programi@gkri.hr , a slobodno je za sve zainteresirane. Link sobe dobiva se po prijavi. Bit će osiguran i prijenos uživo na Facebook stranici American Cornera Rijeka i Gradske knjižnice Rijeka. 

Ivan Mrvoš osnivač je solinske tvrtke Include koja je stekla globalnu prepoznatljivost zahvaljujući Steora pametima klupama. Steora klupe danas se nalaze u 57 država svijeta sa više od 1600 instaliranih primjeraka. Tvrtku koja trenutno broji 50 djelatnika Ivan je osnovao 2014. godine, kao maturant Tehničke škole u Splitu. Od prvotnog projekta svjetlećih LED stolaca Include je kroz godine postao proizvođač cijelog niza Smart City rješenja, od pametnih klupa i solarnih koševa za prikupljanje otpada, do IoT platforme putem koje gradovi upravljaju Smart City proizvodima u javnim prostorima. Uz Include, Ivan je jedno vrijeme studirao Računarstvo na FESB-u, a zatim i MBA program u Zagrebu.

ao7q_B9E

Programski ciklus imena “OK knjižnica, OK zajednica” u kojem OK simbolizira pojam “otporne knjižnice” posvećen je osnaživanju zajednice i pojedinca u kontekstu izazova suvremenosti i budućnosti na najrazličitijim područjima života - psihološkom zdravlju, urbanističkom razvoju, tehnološkim revolucijama… Sadržaji programa usmjereni su prema novome, progresivnom i budućnosti s ciljem učenja, inspiriranja i usmjeravanja prema konkretnim akcijama. Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” koji je dio obilježavanja 2021. kao Godine čitanja pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.