Tako se u petak 6. 12. svi od 0 do 100+ godina starosti mogu upisati u Gradsku knjižnicu Rijeka za simboličnih 25 kuna. Upis se može izvršiti u svim odjelima i ograncima Knjižnice (Središnji odjel Palača Modello, Središnji odjel Filodrammatica, Dječji odjel Stribor, Narodna čitaonica, ogranci Drenova, Zamet, Turnić, Trsat, Knjižnica Čavle, Knjižnica Vid Omišljanin).

Pri upisu potrebno je ispuniti upisnicu koja za mlađe od 16 godina mora biti potpisana i od strane roditelja, a zbog jednostavnosti preporučujemo da potrebnu upisnicu sami ranije preuzmete, isprintate i već pripremljenu donesete na željenu lokaciju upisa.

 

Upis za dijete samostalno može učiniti i roditelj bez prisustva djeteta. Osim neučlanjenih građana obnovu članstva mogu napraviti i svi kojima je članarina istekla ili im ističe tijekom prosinca.

Akcije ovog tipa imaju prvenstveno cilj dodatno skrenuti pažnju na čitalačku kulturu, užitak čitanja, kreativnosti i mogućnosti koje pruža Gradska knjižnica Rijeka. Ujedno, ovog prosinca ovo je i malo slavlje uz 170. godišnjice Narodne čitaonice u kojoj se nalaze i temelji Gradske knjižnice Rijeka. Također obilježava se i 5. godina rada s 3D printerima i "makers" paradigmom. 

Kako na našim policama sve generacije mogu pronaći nešto za sebe (najnovije slikovnice, stripove, popularne romane raznih žanrova od trilera do horora, stručne knjige i publicistiku…) petak 6. 12. je stvarno dobar dan za početak života s Gradskom knjižnicom Rijeka. Počinjemo u 8, radimo do 19 i 30 sati. :)