U ponedjeljak 6.5. u 18 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka bit će održano predstavljanje i razgovor o knjizi "Svjetska povijest stripa: od 1968. do danas", svježem izdanju "Halo Bing: intervju s Maxom Bunkerom" te ostalim izdanjima ove kuće koja u fokusu imaju omiljeni nam strip.

Izdanja predstavlja i razgovor vodi Ivan Sršen, jedan od motora Sandorfa.

Pročitajte razgovor s Ivanom Sršenom objavljen u našem Magazinu ovdje.

"Svjetska povijest stripa" Dana Mazura i Alexandera Dannera predstavlja kroniku stripa diljem svijeta u posljednjih pet desetljeća, uz gotovo 290 ilustracija preuzetih iz stripova, mangi, bandes dessinées, fumettija i historietas. Pred vama je djelo originalno po svom opsegu, ali i po detaljnim uvidima, kao i prva knjiga ove tematike prevedena na hrvatski jezik. Autori su se, štoviše, potrudili rasvijetliti ulogu stripa kao medija trajno ispred svog vremena. Robert Crumb i Gabrielle Bell, Jack Kirby i Hermann, Moebius, Yumiko Ōshima, Osamu Tezuka i Jiro Taniguchi samo su neki od stotinjak crtača i pisaca spomenutih u ovome djelu što ga čini jedinstvenim i nezaobilaznim štivom za sve zaljubljenike u “devetu umjetnost“.

Svjetska povijest stripa

"Halo Bing: intervju s Maxom Bunkerom" donosi prvi veliki intervju s Maxom Bunkerom u kojem se Bunker obraća izravno svojim vjernim hrvatskim čitateljima i koji je posvećen pedesetoj obljetnici izlaska prvog broja Alana Forda u Italiji. Pored intervjua knjiga sadrži zanimljive fenomenološke tekstove koji prate endemski razvoj i popularnost Alana Forda na ovim prostorima, kao i prevoditeljski genij Nenada Brixyja, uz još nekoliko fanovskih dodataka kao hommage vremenu za generacije koje su odrastale uz Grupu TNT.

201904231109010.201904150750380.halo bing KORICE -1