S ekipom na Škurinjama sadimo, slikamo, prljamo ruke... Gdje nam je kraj? Ok, skužili ste da se i s dosta toga zezamo. Ponekad iz gorčine. Recimo, balkone zovemo kulturnim centrom jer nema na Škurinjama ni knjižnice ni društveno-kulturnog doma ni normalnog središnjeg trga.

I zato je rođena ideja koja je i zezanje, ali i rad iz kojeg možemo izvući nešto dobro i poslati poruku. Radimo prvi europski mobilni kulturni centar! Šala, šala.

Uređujemo i radimo stolice. Gotovo svi negdje u podrumu, na balkonu ili kakvom drugom kutku imamo neku stolicu koja djeluje ofucano i nikakvo. Uz pomoć kreativnih ruku ekipe iz Kreativnog ateliera ArtMašina, naših dežurnih suradnica za rukotvorno, i to možemo promijeniti. Stara stolica može postati prekrasan detalj vašeg doma, balkona, mjesto za čitanje dobre knjige... Tu stolicu možete iznijeti i van ispred zgrade, odnijeti na neko od događanja koje pripremo za vas na proljeće i ljeto... Ona je vaš kulturni centar.

Mjesto održavanja: Stan (prostor Mjesnog odbora Škurinje, Ulica Save Jugo Bujkova 44)
Vrijeme održavanja: 9.2. od 10 sati

Prijave obvezne putem ispunjavanja online obrasca ovdje.

Sve materijale i alat osigurava Udruga za urbanu regeneraciju Kuraž, kreativno znanje i vještine u bubanj donosi ArtMašina, a vaše je jedino pronaći neku staru stolicu, donijeti ruke, dobru volju i kreativnost. I tu stolicu, naravno. Radionica je za vas besplatna. Naselje šarenih stolica. Zašto ne? I to zvuči bolje nego naselje salona automobila.

Ovo je uvod u druženje u subotu 23.2. kada će nam ruku pružiti i suradnici iz 10 europskih zemalja koji će navratiti naša! Paralelno, nastaje i mala knjižnica odnosno točka razmjene knjiga koju ćemo smjestiti u jedan od portuna kao točku razmjene zanimljivih knjiga o kreativnosti, urbanosti, vrtlarstvu… Toliko toga! :)

Aktivnost se održava u sklopu projekta “Kultura na balkonu” kojeg suradnički provode Udruga za urbanu regeneraciju “Kuraž”, Gradska knjižnica Rijeka i RIJEKA 2020, a uz financijsku potporu programa “Actors of Urban Change” iz Berlina. “Kultura na balkonu” koncept je koji grupa sadašnjih i bivših škurinjskih građana razvija kao doprinos projektu Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.