...mnogo zagonetki kako bi se neoprezne putnike namjernike spriječilo pri ulasku u čvrsto čuvano središte - riznicu dvorca.

Za Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenog AD 2014., za vas smo osmislili posebnu malu turu kroz sve zamislive (i nezamislive) prepreke Središnjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka, na putu prema našoj riznici - tajnom, nebrojenim čarolijama skrivenom stražnjem spremištu knjiga.

Na ovaj put kroz labirinte Odjela vodimo tek šačicu hrabrih, te zainteresirane molimo da se prijave kako njihov konj ne bi u avanturu odjahao bez njih.

Tura će se održati u večernjem terminu u utorak 11. 11., s početkom u 20:15 (prva grupa) i 21:00 (druga grupa).

Usudite li se uputiti u najnapučeniju knjižničnu riznicu u županiji?

Ako vas Hrabrost i Sreća prate, rezervirajte svoj plašt, fenjer i šalicu toplog, mirisnog čaja za nezaboravno putovanje kroz Riznicu.

Svoju prijavu (ime i prezime, članski broj) s naslovom „Šišmiš čajanka“ pošaljite na e-mail adresu programi@gkri.hr ili se jednostavno osobno dođite upisati na listu koja vas čeka na posudbenom pultu Središnjeg odjela.

I požurite. Jer broj sretnih mjesta je ograničen.

Šišmiš čajanku podržava Samovar Tea Shop iz Starog grada. Kako su članovi ovog tima i strastveni ljubitelji knjiga, u njihovoj se ponudi nalaze i čajevi književnih naziva Mali princ i Orient Express koje su nam ponudili za obogaćenje doživljaja. Ovi će se čajevi poslužiti knjižničnim istraživačima kao nagrada sa uspješno okončanu potragu za knjigama na Šišmiš čajanci. Samovar Tea Shop možete namirisati u Užarskoj ulici ili ubrati na www.samovar.hr .

Šalica 2